TGK

Yleistä

Turun Greyhound Klubi ry on vinttikoirien ratajuoksun erikoisseura, joka kuuluu valtakunnalliseen Greyhound Racing Liittoon (GRL). Virallisessa kilpailutoiminnassa ovat mukana greyhoundit ja whippetit. Kiihdytyskisoihin ja muuhun leikkimielisempään juoksuharrastukseen voivat osallistua kaikki koirat niiden rotuun, kokoon ja karvoihin katsomatta.

Turun Greyhound Klubin (TGK) sääntöjen mukaisena tarkoituksena on greyhoundien ja whippetien ratajuoksujen kehittäminen ja tunnetuksi tekeminen. Tehtävänä on myös tiedon jakaminen kerhon jäsenille ja tiedotusvälineille. Lisäksi yhdistys antaa opastusta greyhoundien ja whippetien jalostukseen, valmennukseen ja hoitoon liittyvissä kysymyksissä. Kotipaikkana on Turku ja toimialueena Lounais-Suomi.

Turun Greyhound Klubin rataharjoituksia pidetään keväästä syksyyn monina keskiviikkoiltoina Turun Metsämäessä. Harjoitusilloista ja muista tapahtumista ajankohtaisimmat tiedot löytyvät kerhomme Facebook-sivuilta.

Turun Metsämäessä on profiililtaan Suomen paras vinttikoirarata. Se on valmistunut vuonna 1996 ja nykyisinkin ovaalillamme järjestetään vuosittain useampia greyhound- ja whippet-kilpailuja. Monina vuosina olemme pitäneet radallamme myös kiihdytyskisoja, joissa erirotuiset koirat ovat voineet ottaa nopeudessa mittaa toisistaan koko- ja painoluokkien mukaisissa kilpailusarjoissa.

Historiaa

Turkuun perustettiin Vinttikoiraurheilijoiden yhdistys vuonna 1979. Sen puitteissa ehdittiin muutama vuosi harjoittaa kilpailutoimintaa Kupittaan raviradan keskelle rakennetulla greyhound-radalla. Talvella 1981 pidettyjen autokilpailujen jäljiltä rataympäristö se oli siinä määrin huonossa kunnossa (lasia, raudankappaleita yms.), ettei siellä ollut enää turvallista juoksuttaa koiria. Yhdistys rekisteröitiin virallisesti 4. maaliskuuta Vinttikoiraurheilijat ry:ksi (VU). 

Vuonna 1982 greyhound-väki osallistui kilpailuihin Turun Vätin vinttikoiraradalla, joka oli sopivasti muutettu hiekkapäällysteiseksi. Elokuussa 1984 perustettiin Tampereella Suomen Vinttikoiraurheilun Keskusliitto (SVUK) uudeksi greyhound- ja whippet-urheilun valtakunnalliseksi kattojärjestöksi. Turussa Vinttikoiraurheilijat ry muutti 13.6.1994 nimensä Turun Greyhound Klubi ry:ksi (TGK). Nimenmuutoksen ja toiminnan vilkastumisen myötä myös haaveet omasta koiraradasta saivat voimakasta tuulta allensa.

Vuosi 2021 oli siis virallisesti kerhomme 40-vuotisjuhlavuosi. Metsämäen rata puolestaan täytti 25 vuotta.

(Lähde: Mirja Piranta; TGK 35 vuotta, Metsämäen rata 20 vuotta 2016, TGK-lainen -kerholehti 2016).Jäseneksi liittyminen

Mikäli olet kiinnostunut koirien ratajuoksuista ja hyväksyt yhdistyksemme tarkoituksen sekä toimintaperiaatteet, olet tervetullut jäseneksemme. Jäsenhakemukset käsittelee kerhon hallitus, joten voit jättää vapaamuotoisen anomuksesi vaikka kerhomme sihteerille tai puheenjohtajalle. 

Jos haluat koirinesi osallistua virallisiin ratajuoksukilpailuihin, sinun pitää olla lisäksi myös Greyhound Racing Liiton jäsen. Sen varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä henkilö, joka hyväksyy liiton tarkoituksen ja haluaa edistää sen toteutumista. Lisätietoa saat lähettämällä sähköpostia os. jasensihteeri(at)grl.fi. GRL:n kotisivut löytyvät osoitteesta www.grl.fi

TGK:n jäsenmaksu vuonna 2023 on 20,00 euroa/talous. 

Mahdollista on liittyä TGK:hon myös kannatusjäseneksi (10 euroa/vuosi). Kannatusjäsen saa harkkaedut, mutta ei ole äänivaltainen kerhon kokouksissa. Hänen koiransa ei voi edustaa kerhoamme GRL:n kilpailuissa. Lisätietoja saat sihteeriltämme tgk.sihteeri@gmail.com

Joukkoomme voivat liittyä kaikkien koirarotujen harrastajat!

Maksun voi suorittaa TGK:n tilille: OP-pankki Pöytyän Kyrö, FI71 4711 0010 0493 12. Ethän maksa ennen kuin jäenhakemuksesi on hallituksen toimesta käsitelty.

Greyhound ja whippetit kerhoamme edustamaan!

Kotikunnasta riippumatta suomalaiset greyhoundit ja whippetit ovat tervetulleita edustamaan GRL:n alaisessa kilpailutoiminnassa TGK:ta. Mikäli haluat ilmoittaa koirasi juoksemaan kerhomme väreissä kaudella 2023, pyydämme kertomaan siitä sähköpostitse kerhomme sihteerille (koiran nimi, rotu, syntymävuosi ja omistajien nimet).

Jatkossa kirjaamme kisakoirat, pennut ja myös kilpailu-uransa jo päättäneet harmaaparrat näille www-sivuille kohtaan "Koirat" sen mukaisesti, kun niiden omistajilta tiedonantoja sihteerillemme tulee. 

Kaudella parhaiten menestyneet palkitsemme vuosittain kunniakirjoilla ja mahdollisesti muillakin palkinnoilla. 

   

Yhdistyksen hallitus

Yhdistyksen asioita hoitaa vuosikokouksen valitsema hallitus, johon kuuluu kahdeksi (2) vuodeksi kerrallaan valittujen puheenjohtajan ja sihteerin lisäksi vuodeksi kerrallaan nimitettävät kolme (3) varsinaista sekä kaksi (2) varajäsentä. Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan ja rahastonhoitajan. Rahastonhoitaja sekä muut tarvittavat toimihenkilöt voidaan valita myös hallituksen ulkopuolelta. 

Vuonna 2023 valittu hallitus on seuraava: Merja Hellemann (pj.), Riku Sivonen (siht.), Tiina Ylänen (rahastonhoitaja).   Yhdistyksen hallituksen varsinaiset jäsenet Taru Lehtonen, Ilkka Virta ja Tiina Ylänen. Varajäsenet Harri Kirkanen ja Inari Wallenius.

*****

Vuonna 2022 valittu hallitus oli seuraava: Merja Hellemann (pj.), Riku Sivonen (siht.), Tiina Ylänen. Yhdistyksen hallituksen varsinaiset jäsenet Taru Lehtonen, Katja Sartovuo ja Tiina Ylänen. Varajäsenet Harri Kirkanen ja Heidi Rantakangas.

*****

Vuonna 2021 valittu hallitus oli seuraava: Jouni Kiiski (pj.), Ilkka Virta (siht.), Tiina Ylänen (rahastonhoitaja). Hallituksen varsinaiset jäsenet: Merja Hellemann, Taru Lehtonen ja Riku Sivonen. Varajäsenet: Minna Leppänen ja Jaana Lintunen. Jouni Kiiski erosi puheenjohtajuudesta 5.3.22, jonka jälkeen tehtävää vuosikokoikseen 10.4. asti ryhtyi hoitamaan aiempi varapuheenjohtaja Merja Hellemann.

*****

Vuonna 2020 valitun hallituksen kokoonpano oli seuraava:

Heikki Rahikainen (pj), Ilkka Virta (siht.), Minna Leppänen, Anette Lindell, Jaana Lintunen ja Jouni Niemi. Rahastonhoitaja on Petri Seppälä.


 Sponsorit ja yhteistyökumppanit

Kauden 2023 tukijat ilmoitetaan myöhemmin! 


Metsämäen raviradan keskellä on malliltaan Suomen paras vinttikoirarata.

Perinteisesti Metsämäen kaikkien rotujen  kiihdytyskisat ovat  olleet hyvin suosittuja.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita